23948sdkhjf

Nye grep mot lakselus

Brønnbåt Nord AS installerer avlysingssystemet SkaMik på sitt andre fartøy.
Oppdrettere og brønnbåtselskaper langs kysten har siden lanseringen i 2014 investert i effektive, ikke-medikamentelle avlusingssystemer som SkaMik.

Lusebekjempelse
Brønnbåtselskapet Brønnbåt Nord AS har nå inngått avtale med Moen Marin om å installere andre generasjonen av avlusingssystemet, SkaMik 1.5, om bord på brønnbåten «Lifjell».

Brønnbåten går primært i oppdrag for oppdrettsselskapene som også er medeiere i Brønnbåt Nord: Salaks AS, Gratanglaks og Kleiva fiskefarm AS. Disse tre produserte i 2016 oppdrettslaks for rundt 1,2 milliarder kroner og var med på å etablere brønnbåtselskapet året før.

Båten og SkaMik blir dermed viktig i lusebekjempelsen for oppdretterne i sør-Troms.

Jevnere behandlingseffekt
Andregenerasjonsmaskinen er videreutviklet på flere områder:
• Spylebildet er endret
• Spyletrykket er redusert
• Vannmengden er økt

– Ombygging av spylekamre, lavere spyletrykk, ny konfigurasjon av dyser og økt vannmengde øker fiskevelferden og gir en enda jevnere behandlingseffekt. På SkaMik 1.5 har operatøren full kontroll over vanntrykket, forklarer Helge Brendryen i Moen Marin som har ansvaret for installasjonen av maskinen.

Over 90 prosent avlusing
Over 50 merder er behandlet med SkaMik 1.5. Resultatene viser at den gjennomsnittlige avlusingseffekten ligger over 90 prosent, og at det ikke er registrert økt dødelighet, understreker Moen Marin.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111