23948sdkhjf

Imponerende ordretall

Vestnes-verftet Aas Mek. Verksted bygger brønnbåt nr. 30 for rederiet Sølvtrans i Ålesund.
Det oser runde tall og jubileum av kontrakten, for både Aas Mek. og Sølvtrans. Aas Mekaniske Verksted bygger nemlig sin brønnbåt nr. 200 og leverer altså for 30. gang til Sølvtrans AS.

To brønnbåter i 2019
Verftet har allerede en båtbestilling fra Ålesund-rederiet inne. Den skal leveres i april 2019. Søsterskipet skal være klar til innsats i løpet av august samme år. Skroget skal bygges i utlandet, opplyser Aas Mekaniske.

Båten vil få navnet «MS Ronjafisk» som også var navnet på den første brønnbåten Aas Mek. leverte til Sølvtrans i 1995.

Eget design
Brønnbåten bygges etter verftets eget design av typen AAS 2502 ST med en lastekapasitet på 2.500 kubikkmeter. Dette er et helt nytt design og spesielt tilpasset rederiets prinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport av levende fisk.

Størst brønnbåtbygger i landet
Aas Mekaniske Verksted er verftet som har bygget flest brønnbåter i Norge. Av 52 norskflaggede brønnbåter som er blitt produsert etter år 2000, er 23 av disse blitt levert av båtbyggerne fra Vestnes.

Sølvtrans AS er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Skottland, Shetland, Chile og Australia, i tillegg til Norge.

Kontrakter verdt over én milliard
Den nye båtbestillingen kommer som konsekvens av opsjonen som lå i kontrakten som ble inngått i juni i år. Kontraktsverdien for brønnbåten ble da oppgitt som mellom 200 og 250 millioner kroner. Med den siste bestillingen har Aas Mek. Verksted passert én milliard kroner i ordrebestilling det siste halvåret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078