23948sdkhjf

Maritime Partner fikk napp - igjen

Maritime Partner i Ålesund har sikret seg båtbestilling hos Norwegian Rig Shuttle – for andre gang i år.
Denne gang skal verftet i Breivika levere en hurtiggående oppsynsbåt som skal brukes av Fiskeridirektoratet. Den nye båten er et Alusafe 2000 MPV flerbruksfartøy og vil være søsterskip til «Rind Lexo» som Maritime Partner skal levere til Norwegian Rig Shuttle (NRS) i løpet av desember i år.

Båtordren skjer innenfor NRSs kontrakt med Fiskeridirektoratet om drift av oppsynsbåt. Den varer i fem år fra midten av 2018, med en opsjon om videreføring på til sammen to år.

Skal «vokte» norskekysten
Båten skal først og fremst operere langs norskekysten fra Oslo- til Varangerfjorden innenfor fiskerigrensen på fire nautiske mil. Den skal være sertifisert for liten kystfart. Fartøyet er designet og bygd på et skrog som er benyttet på en rekke båter innenfor rednings- og patruljeoppdrag. Den egner seg godt både i åpent hav og i kystnære farvann, skriver Maritime Partner i en pressemelding.

Robust båt
Båten fra Maritime Partner og Norwegian Rig Shuttle skal kunne takle vær og vindforhold langs hele norskekysten, og være operativ under samme forhold som kystflåten opererer i.

Norwegian Rig Shuttle, med base i Sløvåg i Gulen kommune, leverer blant annet maritime tjenester innen person- og godstransport til oljebransjen, i tillegg til andre maritime oppdrag.

Achilles-godkjenning viktig
- Det at Maritime Partner på lik linje med Norwegian Rig Shuttle er Achilles-godkjent var en viktig faktor ved valg av verft. Det gjenspeiler at både verftet og vi som rederi har høyt fokus innen kvalitet, leveranser, helse, miljø og sikkerhet, mener Kjetil Hantveit, daglig leder i Norwegian Rig Shuttle.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266