23948sdkhjf

Størst jobbvekst innen «oljå»

Landets stillingsmarked vokser igjen, særlig innen olje og gass, offshore og shipping, viser en fersk rapport.
Stillingsmarkedet vokser både i offentlig og privat sektor. De ti første månedene i år ble det utlyst ti prosent flere stillinger enn i samme periode i fjor.

I perioden januar til oktober ble det utlyst 235.000 stillinger, viser den halvårlige jobbindeksen fra Finn.no, som legges fram i dag. Det er innen privat sektor økningen er størst.

Fortsatt under 2014-nivået
Olje, offshore og shipping viser nok en gang størst vekst i antall utlyste stillinger. Fra januar til oktober ble det utlyst over 7.300 stillinger i disse bransjene, mot 4.200 i samme periode i fjor.

– Veksten i oljebransjen er særlig positiv, men vi er fremdeles ikke tilbake på 2014-nivå. Det er flere ledige jobber, men samtidig færre som er i jobbskiftemodus. Så kampen om talentene blir tøffere, mener forretningsutvikler Martin Amarloui i FINN jobb.

Erstatter dem som måtte forsvinne
Veksten fra i fjor handler stort sett om å erstatte folk som mistet jobben da oljeprisen stupte. Antallet utlyste teknologistillinger innen oljesektoren er for eksempel i praksis tilbake på 2015-nivå, ifølge rapporten.

– Den høye veksten drives av økt oppdragsmengde og en ny moderat optimisme, etter det som for mange fortonet seg som en bransje med dystre framtidsutsikter for bare ett år siden, sier Amarloui.

Verksted og bil
Andre bransjer som har opplevd stor vekst i løpet av det siste året, er håndverkstjenester og bil, kjøretøy og verksted, informasjon og kommunikasjon, turisme og overnatting.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094