23948sdkhjf

Har krav på etterbetaling

Stavanger tingrett har slått fast at Transocean og Rederiforbundet har utbetalt for lite lønn til 340 ansatte som var permittert.
Den såkalte «6 G-saken» handler i korte trekk om beregning av lønn under permittering - og full betaling av lønn i arbeidsgiverperioden når den ansatte er permittert fra jobben.

Oljeselskapet Transocean hadde begrenset denne utbetalingen til seks ganger grunnbeløpet i folketrygden. Derfor uttrykket 6 G-saken.

Fagforbundet SAFE mente at dette var en «ulovlig begrensning av betaling i arbeidsgiverperioden» og at 340 Transocean-ansatte, som en konsekvens av det, hadde fått for lite utbetalt i lønn da de ble permittert.

Fikk fullt medhold
SAFE gikk derfor til sak mot Transocean og Rederiforbundet og fikk altså fullt medhold i Stavanger for deres fortolkning av reglene.

Med andre ord: Hvis du har en årslønn på mer enn 561.000 kroner og er blitt permittert, kan du ha krav på etterbetaling dersom du har fått en avkortning i utbetalingen fra arbeidsgiver.

Prinsipiell viktig dom
– Det er en veldig viktig prinsipiell seier. Det er utallige bedrifter som står i samme problemstilling, sa Safes advokat Bernt Hodne til Sysla etter domsavsigelsen.

Ved permittering skal arbeidsgiver betale lønn til arbeidstakeren de første ti dagene, før vedkommende går over på dagpenger fra Nav.

Betydelig etterbetaling
Det kan være snakk om 7.000 til 15.000 kroner per permittert arbeidstaker, mener SAFE. Det betyr i så tilfellet at Transocean må etterbetale mellom 2,4 og 5,1 millioner kroner til sine ansatte.

Kan gjelde mange andre
Fagforbundet tror også andre arbeidsgivere vil måtte etterbetale på lik linje som Transocean fordi de har tolket reglene på samme måte.

Dommen er ikke rettskraftig enda, og det er foreløpig ikke kjent om Transocean og Rederiforbundet vil anke avgjørelsen.

Her kan du lese domsavsigelsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141