23948sdkhjf

Lanserer lavkarbon-aluminium

Hydro lanserte i dag to nye lavkarbonprodukter i aluminium: «miljøaluminium».
De er utviklet for å hjelpe kunder med å nå sine miljø- og utslippsmål, og for å kunne møte etterspørselen fra stadig mer klimabevisste forbrukere, understreker aluminiumsprodusenten. De vil sertifiseres hver for seg av DNV GL.

De nye produktene er:
• Hydro 4.0: Aluminium basert på vannkraft, med et maksimalt innhold av CO2 på 4.0 kilo per kilo aluminium.
• Hydro 75R: Aluminium som garantert inneholder minst 75 prosent resirkulert, brukt skrap.

Vil bli karbonnøytral innen 2020
- Vi er stolte av den bransjeledende klimastrategien vår som har resultert i produksjon av aluminium med det laveste energiforbruket og de laveste utslippene i verden, og målet vårt om å bli karbonnøytral i et livsløpsperspektiv innen 2020, skriver Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i lanseringsmeldingen.

Kundenes utslippsmål
Siden 2013 har Hydro jobbet langs tre akser for å redusere miljøpåvirkningen og maksimere fordelene ved metallet sitt:
  • gjennom å kutte utslippene i egen produksjon
  • levere aluminiumprodukter og -løsninger som gjør at kundene kan nå sine utslippsmål
  • øke selskapets markedsandel i resirkuleringsmarkedet.

- Vi jobber allerede tett med kunder for å oppnå CO2-reduksjoner gjennom bruk av metallet vårt, som for eksempel ved å tilby aluminiumløsninger for lettere og mer drivstoffeffektive biler. Med de nye lavkarbonsertifikatene kan vi tilby et nytt sett med verktøy som kan hjelpe dem å oppfylle egne klimastrategier, siteres Hilde Merete Aasheim, leder for Hydros forretningsområde Primærmetall.

Hun har tro på en framtid med lave utslipp i industrien generelt.

Som verdens eneste globale, integrerte aluminiumselskap kan Hydro nå tilby sine kunder et «all-inn»-sertifikat for aluminiumproduktet 4.0, det vil si med alt inkludert.

Resirkulering av skrap
Sammen med det parallelle produktet 75R, som inneholder resirkulert metall, vil Hydro føre brukt skrap tilbake til kretsløpet slik at det kan brukes om og om igjen med lavt karbonavtrykk.

- Målet vårt er å sikre størst mulig bærekraft for et metall som gir reduserte karbonutslipp i bruksfasen, og som kan resirkuleres i det uendelige med kun fem prosent av det opprinnelige energiforbruket, forklarer Aasheim.

Vil ha mer resirkulert
Resirkulert aluminium og lavkarbonaluminium er to vesentlige elementer i en bredere strategisk forståelse av det globale markedet for Hydro.

Folk ønsker i stadig større grad å kjøpe aluminium med lavt karbonavtrykk, eller bruke mer resirkulert aluminium. Med lanseringen av disse nye produktene møter Hydro det økende kravet om bærekraftige løsninger, mener Hilde Merete Aasheim.

Les også: Hydro satser på «grønt metall»
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078