23948sdkhjf

Statoil tildelt letelisens i Argentina

Statoil har sikret seg den landbaserte letelisensen Bajo del Toro Este i Neuquén-bassenget i Argentina.
Tildelingen skjedde som en del av den femte budrunde hos det argentinske selskapet Gas y Petróleo del Neuquéns (GyP), melder det norske olje- og gasskonsernet.

Leteperiode på fire år
Bajo del Toro Este-lisensen strekker seg over et område på mer enn 133 kvadratkilometer. Lisensen ligger i Neuquén-bassenget i den vestlige delen av Argentina. Statoil har forpliktet seg til én letebrønn i løpet av en fireårig leteperiode som starter i 2018.

På jakt etter hydrokarboner
Bajo del Toro Este-lisensen grenser til Bajo del Toro-lisensen i vest. Statoil og Argentinas ledende energiselskap YPF inngikk i august en avtale om felles leting etter hydrokarboner i Bajo del Toro-blokken. Vaca Muerta-formasjonen er hovedmålet i bassenget.

– Med tildelingen av Bajo del Toro Este-lisensen styrker vi vår posisjon innen lettolje i Vaca Muerta-formasjonen, et skiferområde av verdensklasse, understreker Statoils konserndirektør for leting, Tim Dodson.

Eier 90 prosent
Statoil blir operatør for lisensen med en eierandel på 90 prosent, mens Gas y Petróleo del Neuquén (GyP) beholder 10 prosent.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125