23948sdkhjf

Jakter den optimale produksjonen

Statoil skal neste år etablere et nytt operasjonstøttesenter på land.
Det skal bidra til økt sikkerhet, høyere verdiskaping og lavere utslipp fra olje- og gassinstallasjonene på norsk sokkel, skriver konsernet på sine nettsider.

Et såkalt IOC-senter (Integrated Operations Centre) vil gjøre det mulig å øke produksjonseffektivitet og produksjonspotensialet på norsk sokkel.

I et tiårsperspektiv er Statoils ambisjon at produksjonsøkningen fra Statoil-opererte felt tilsvarer en samlet årlig verdiskapning på rundt 10 milliarder kroner før skatt.

På jakt etter den ultimate produksjonen
Poenget med etableringen av dette senteret er også at Statoil vil bli digitalt ledende.

Målet er at IOC skal gjøre data tilgjengelig i et mer brukervennlig format som kan gi driftsorganisasjonen i havet bedre beslutningsunderlag og støtte. Senteret skal bidra til å sikre at feltene hele tiden produserer mest mulig effektivt og at en løser «flaskehalser» ved tilstandsovervåking.

Beliggenhet ikke avgjort
Beslutningen om hvor det nye senteret skal lokaliseres, tas tidlig neste år. Det vil integrere Statoils eksisterende produksjonsstøttesentre og sentre for tilstandskontroll, som ligger flere steder i Norge, understreker konsernet.

Åsgard, Grane og Gina Krog først
Ved etableringen av senteret neste år vil feltene Åsgard i Norskehavet og Grane og Gina Krog i Nordsjøen være først ute med få utvidet støtte fra senteret. Nye felt og anlegg skal integreres gradvis fremover, poengterer Kjetil Hove, Statoils direktør for Driftsteknologi på norsk sokkel.

Kan også brukes på landanlegg
Senteret blir i første omgang satt opp for å støtte Statoils installasjoner på norsk sokkel, men kan på sikt også være relevant for landanlegg og selskapets internasjonale virksomhet offshore, skriver Statoil.

IOC bygger på erfaring fra USA og våre flerfelts-operasjoner og produksjonsstøttesentere i Norge.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125