23948sdkhjf

13 båter – og flere på gang

Grovfjord Mek. Verksted ligger vitterlig ikke på latsiden.
Nå har verftet sikret seg atter en båtkontrakt. Verkstedet skal levere en oppdrettskatamaran til Salmar Nord i løpet av neste sommer.

13 arbeidsbåter i 2017
Når det går mot årsskiftet, har Grovfjord Mekaniske levert 13 båter, forteller Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted AS til Metal Supply.

I år greide verftet å sikre seg fem-seks nye kontrakter, resten ble inngått på høstparten i fjor. Én av kontraktene i år er på nærmere 60 millioner kroner, fremhever Meek-Hansen.

I forhandlinger
Grovfjord Mek. er i forhandlinger med flere kunder, men om tromsværingene rekker ytterligere kontraktsinngåelser i år, er ikke helt sikkert. Men det lover i hvert fall godt. Sikkert er at Grovfjord Mekaniske bygger en båt for egen regning, sier Bård Meek-Hansen.

Den nye oppdrettsbåten er en katamaran i aluminium, med både Palfinger-kran, romslig rorhus og et dekkshus som også rommer et verksted.


Om Salmar Nord AS
Salmar Nord AS er et heleid datterselskap av SalMar ASA og drifter 32 konsesjoner i Nord-Norge. SalMar er en av verdens største og mest effektive produsenter av oppdrettslaks, og eier 100 konsesjoner for marin produksjon av atlantisk laks i Norge.

Selskapet har en betydelig foredelingsaktivitet, som er samlokalisert med selskapets hovedkontor på Frøya i Sør-Trøndelag.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS
Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms.

Siden år 2000 har verftet levert nærmere 120 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet. Grovfjord har dessuten kapasitet til å levere 12 til 14 batteri-elektriske arbeidsbåter i året.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078