23948sdkhjf

Over 500 ulovlige bilverksteder i Norge

Statens vegvesen opplyser at de har oversikt over 500 ulovlige bilverksteder i Norge.
Nå har de intensivert jakten på de useriøse aktørene. 

Svart betaling og dumping
Verkstedene mangler ofte godkjenning fra Vegvesenet, og i mange tilfeller avdekkes det svart betaling, sosial dumping og alvorlig mangelfulle reparasjoner, skriver NRK.

Trafikkfarlige reparasjoner
– Vi har strammet grepet og følger i større grad opp ulovlige verksteder. Det er snakk om åpenbar mangel på kompetanse og utstyr, noe som medfører at det gjennomføres reparasjoner som er direkte trafikkfarlige, og i ytterste konsekvens livsfarlige, sier avdelingsdirektør Jon Molnes i krimseksjonen til Statens vegvesen.

Politianmeldt og bøtelagt
Etter en nedslående, landsdekkende kontroll i fjor, har Statens vegvesen nå intensivert jakten på de ulovlige verkstedene.

På to dager ble i overkant av 80 verksteder over hele landet kontrollert. 45 av dem ble politianmeldt. Det er så langt skrevet ut forelegg for godt over 1,5 millioner kroner i 27 av sakene.

Statens vegvesen kan ikke reagere på andre måter enn å politianmelde verkstedene. De har ingen fullmakt til å stenge dem.


Fakta om Statens vegvesen
Statens vegvesen består av Vegdirektoratet og fem regioner. Etaten ledes av en vegdirektør, mens hver region ledes av regionvegsjefer.

Vegdirektoratet er det øverste forvaltningsnivået og ligger i Oslo. Direktoratet har også enheter i blant annet Lillehammer, Steinkjer, Trondheim, Tromsø og Vadsø.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.238