23948sdkhjf

Usikkert for «Statsraaden»

Seilskuta Statsraad Lehmkuhl går en usikker fremtid i møte.
Sjøforsvaret holder på å omorganisere utdanningen. Dersom Sjøkrigsskolen slutter å bruke seilskuta i opplæringen av sine offiserskadetter, er det usikkert om kontrakten med stiftelsen som driver «Statsraaden» blir videreført, skriver Bergensavisen (BA).

Den 103 år gamle skuten er en av de få tre-mastede barkriggete skipene som fremdeles opererer aktivt, både som skoleskip og i ulike andre sammenhenger.

Det spøker for helårsdriften
Avtalen fra 2002 står for en tredjedel av stiftelsens inntekter.

– Det er de årlige toktene til Sjøkrigsskolen som gjør at vi kan ha helårsdrift på skuten, sa direktør Haakon Vatle i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl til avisen i august.
Kadettene må gjennom et tre måneders tokt med seilskuta som en del av opplæringen.

Oppsigelser truer
– Vi har begynt å tenke over om det finnes andre alternative måter å opprettholde helårsdriften på, men vi håper jo at Forsvaret skal falle ned på den rette avgjørelsen, sier Vatle.

Dersom avtalen blir sagt opp, går det trolig mot oppsigelser, skriver NTB.

Kommunikasjonssjef ved Forsvarets høgskole, major Eivin Byre, regner med å være nærmere en avgjørelse på nyåret. Han sier det er styret ved høgskolen som til slutt bestemmer innholdet i utdanningen.

Skal oppgraderes
For bare to uker siden skrev Metal Supply at Bergen Group Services hadde fått i oppdrag å oppgradere og vedlikeholde den ærverdige seilskuta. Skipsarbeidet vil kreve en lengre tørrdokking i den kommende vintersesongen. SS Statsraad Lehmkuhl skal etter planen settes i tørrdokk på Laksevåg i løpet av desember.

Les også: Kontrakt med historisk sus

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.797