23948sdkhjf

Kongsberg Automotive selger ePower

Kongsberg Automotive har solgt forretningsenheten ePower til det tyske bildelkonsernet Preh.
Virksomheten ePower ble grunnlagt i 2011, har to utviklingssentre i Göteborg og Mullsjö i Sverige og 20 ansatte. ePower har utviklet såkalte om bord-ladere som nå er satt i masseproduksjon. De brukes i elektriske og hybride fartøy.

Transaksjonen sluttføres fram til årsskiftet, opplyser selskapene. Partene vil ikke opplyse salgsprisen.

Bilindustriens «speedbåt»
Preh GmbH i Sør-Tyskland har lenge vært på utkikk etter en bedrift som passer inn i deres e-mobilitet-enhet og som direktør Christoph Hummel betegner som «en speedbåt i ett av de sterkest voksende segmenter i bilindustrien». Den fant konsernet i Kongsberg Automotives ePower-enhet.

- Som et ungt selskap har ePower kreativiteten og den innovative kraften til en oppstartbedrift, men samtidig har det bevist en høy grad av profesjonalitet, roser Hummel.

Vil fokusere på kjerneområdene
Henning Jensen, Kongsberg Automotives administrerende direktør, er overbevist om at solgte ePower vil oppnå sitt fulle potensial under Prehs «vinger» og understreker at Kongsberg Automotive etter salget vil konsentrere seg om konsernets kjerneområder.

Blir del av Preh Sweden
Ledelsen til ePower blir med inn i det nye konsernet. Lennart Garpenstedt, som nå leder forretningsenheten, kommer til å fortsette, understreker selskapene. Enheten blir del av Preh Sweden AB. Også ePowers to utviklingssentre i Sverige opprettholdes.

Og dette er Preh GmbH.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093