23948sdkhjf

LetSea årets gasellebedrift

LetSea fra Dønna er blitt kåret til årets Gaselle-bedrift i Nordland - for andre år på rad. I år gikk den også helt til topps i den nasjonale kåringen.
Bedriften har hatt en eventyrlig utvikling, og har i seks år vært nominert til Årets Gaselle-bedrift i fylket. I fjor vant Dønna-selskapet prisen for første gang. I tillegg vant oppdrettsbedriften også «Vekst i Nord»-prisen for 2016, skriver nettstedet iLaks.

Landets største forsøkssenter
LetSea er Norges største forsøk- og forskningssenter for havbruk, lokalisert i Dønna kommune på Helgeland. LetSea har over 20 års erfaring med testing og forsøk innenfor havbruk.

Tjøtta Mønsteranlegg
Opprinnelsen er Tjøtta Mønsteranlegg på Alstahaug som startet allerede i 1996. I 2001 ble virksomheten med tolv forsøksmerder flyttet til Solfjellsjøen i Dønna. Oppdrettsselskapet etablerte i 2012 fire ulike lokaliteter for fullskala forsøk i Herøy og Dønna kommune. To år senere gikk det på land og startet med karforsøk. I 2016 skiftet bedriften navnet til LetSea.

Ser utover landets grenser
Ambisjonen er å bli ett av de mest anerkjente internasjonale sentrene for forskning og utvikling innenfor akvakultur. Navneskiftet er en del av en internasjonal tilpasning og navnet klargjør oppgaven: Å se etter nye muligheter i havet, skriver iLaks videre.

På seks ulike steder har LetSea i dag 220 forsøksenheter med fasiliteter til å gjennomføre alle typer forsøk.

Les også: LetSea leverer knalltall
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125