23948sdkhjf

Apply Leirvik leverer til Vallhall

Wellhead Platform Alliance har tildelt Apply Leirvik på Stord en kontrakt på Valhall.
Wellhead Platform Alliance består av Aker BP, Aker Solutions, Kværner og ABB. Alliansen har inngått kontrakt med Apply Leirvik for bygging av en helikopterplattform og et nødhus. Begge skal få plass på Valhall Flanke Vest, skriver nettstedet Sysla.

Bygges på Stord
Både helikopterplattformen og nødhuset vil bygges i aluminium og skal være ferdigstill innen 31. august og 31. oktober 2018. Produksjonen skjer hos Apply Leirvik på Stord. Derfra vil plattformdelene bli fraktet til Kværner Verdal for sammenstilling med resten av plattformdekket.

Jobb til 30 ansatte
Nødhuset skal være en to-etasjers modul på 154 kvadratmeter. Den skal romme garderobe, bad, kjøkken, møterom, kontor og overnattingsområde til inntil 15 personer ved behov. Til vanlig vil den være ubemannet.
Kontrakten vil gi arbeid til 30 ansatte.

En ny type plattformer
– Denne bygges parallelt med Sverdrup (ferdigstilles høsten 2018) og Peregrino II (frist juni 2019). Vi ser at det kommer et marked for denne type plattformer. Det er derfor en strategisk viktig kontrakt for oss, poengterer administrerende direktør i Apply, Helge Gjøsæter.

Valhall Flanke Vest har ifølge Oljedirektoratet et potensial på 250 millioner fat olje.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079