23948sdkhjf

DEA Norge tildeler borekontrakt

Transocean Norway Operations har kapret kontrakten for å bore produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet. Den er verdt 550 millioner kroner.
Boringen av de fire produksjonsbrønnene med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Arctic starter i midten av 2019. Operasjonene skal etter planen ta 340 dager. I avtalen med Transocean ligger også en mulighet til å bruke Transocean Arctic på en DEA-operert letebrønn.

Produksjonsstart i 2020
– Boring av produksjonsbrønnene er et viktig skritt før vi starter produksjonen på feltet i 2020. Vi er svært fornøyde med å ha fått Transocean med på laget, understreker Hans-Hermann Andreas, administrerende direktør i DEA Norge, som har tildelt kontrakten på vegne av Dvalin-partnerskapet.

DEAs første som operatør
Dvalin-feltet, som ligger 250 kilometer nord for Kristiansund, er DEAs første opererte utbyggingsprosjekt i Norge. Feltet inneholder utvinnbare ressurser på 18,2 milliarder standard kubikkmeter naturgass.

Feltet blir bygget ut med en bunnramme med fire brønner, som blir knyttet til Heidrun-plattformen gjennom en 15 kilometer lang rørledning. Fra Heidrun vil gassen bli transportert gjennom Polarled til Nyhamna for videre eksport til markedene i Europa.

Koster 10,6 milliarder å bygge ut
Utbyggingskostnadene er beregnet til 10,6 milliarder kroner. 68 prosent av leveransene til prosjektet kommer fra norske leverandører. Partnere i feltet er DEA Norge AS som operatør (med en eierandel i feltet på 55 prosent), Petoro (35 prosent) og Edison Norge AS (10 prosent).

DEA Norge er del av den internasjonale DEA-gruppen. DEA står for Deutsche Erdöl AG. Selskapet har vært i Norge i over 40 år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062