23948sdkhjf

Ulstein-båt på kontrakt i Nordsjøen

Ulstein-eide «Blue Queen» er blitt leid inn av nederlandske Wagenborg Offshore på en seks-årskontrakt.
Båten skal støtte det nederlandske oljeselskapet Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) og Shell UK Exploration & Production (Shell UK) i deres offshoreoperasjoner i den sørlige delen av Nordsjøen. Skipet vil bli utstyrt med en walk-to-work gangbru og skal fungere som et beredskaps- og redningsfartøy.

Inspiserer ubemannede plattformer
Skipet vil fungere som standby- og støttefartøy for inspeksjon og vedlikehold av ubemannede plattformer på nederlandsk og britisk sokkel, opplyster Ulstein Verft. Skipet er blitt malt om i Wagenborgs farger ved Ulstein Verft og vil forlate Ulsteinvik i retning Nederland i starten av desember. «Blue Queen» blir dermed til «Red Queen» - rød dronning.

Walk-to-work-skip
Skipet skal bygges om fra plattformforsyningsfartøy til et «walk-to-work emergency response and rescue vessel» ved verftet Royal Niestern Sander i Nederland. Det innebærer at skipet får en ekstra boligmodul, bevegelseskompenserende gangvei og kran. Ombyggingen skal være avsluttet i løpet av mars neste år. Skipet vil starte arbeidet i Nordsjøen i løpet av første kvartal 2018.

Produksjon av naturgass offshore
NAM og Shell UK arbeider med å produsere naturgass offshore. Det kan være utfordrende, både når det gjelder å utføre operasjonene så trygt og effektivt som mulig, og å øke effektiviteten på offshore vedlikeholdsaktiviteter.

Moderne offshore-produksjonsplattformer er mindre, og vanligvis ubemannet og uten helikopterdekk. Derfor behovet for såkalte «walk-to-work-fartøy» der arbeiderne kan komme seg trygt over fra skipet til plattformene ved å gå over en gangbru.

Wagenborg Offshore har allerede et slikt skip, «Kroonborg». Det har vist at walk-to-work-fartøy kan utføre offshoreaktiviteter på ein sikker, effektiv og produktiv måte.


Fakta om Wagenborg Offshore
Nederlandske Wagenborg Offshore har sitt hovedkontor i Delfzijl og tilbyr offshoreservice og maritim støtte til offshoreindustrien. Selskapet startet for 20 år siden og opererer globalt. Flåten er allsidig og spenner fra «walk-to-work-fartøy» over offshore forsynings- og støtteskip til innkvarterings- og dykkerfartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.564