23948sdkhjf

Ny kakefest på Kleven Verft

Bare én uke etter at Kleven Verft tegnet kontrakt om bygging av et explorer-fartøy, har skipsbyggerne fra Ulsteinvik sikret seg en ny båt-avtale.
Romsdal-verftet har inngått en intensjonsavtale med det namibiske offshore diamant-utvinningsselskapet De Beers Marine Namibia. Kleven skal bygge et spesialfartøy for operasjoner på havbunnen. Det 176 meter lange fartøyet er av typen MT 6027 fra Marin Teknikk, og vil bli det lengste fartøyet som er blitt bygd på Kleven Verft noensinne.

Dette blir den andre leveransen til De Beers Marine.

I mål før sommeren 2018?
- Vi er svært glade for intensjonsavtalen med De Beers Marine Namibia. Vi har jobbet i lang tid med dette prosjektet, sammen med rederilaget og Marin Teknikk. Alle parter har en klar intensjon om at dette skal bli en fast skipsbyggingskontrakt i løpet av første halvår 2018, understreker Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven, i en pressemelding i dag.

I juni 2016 leverte Kleven Verft nybygget SS Nujoma til De Beers Marine Namibia. Fartøyet er et stort og avansert skip for prøvetaking av diamanter på havbunnen. De Beers er verdens største diamantselskap med mer enn 125 års erfaring.

Fornøyd med det første skipet
- SS Nujoma har vært en stor suksess for oss fra dag én, med suveren kvalitet på prøvene og et drivstoff-forbruk som er 30 prosent mindre enn forventet. Vi er svært fornøyde med fartøyet og det gode samarbeidet vi har med Kleven og Marin Teknikk. Det nye fartøyet som vi nå utvikler, er et naturlig neste steg, seier Mike Curtis, prosjektsjef i De Beers Marine Namibia.

Som Metal Supply skrev om, offentliggjorde Kleven i forrige uke at selskapet skal bygge et over 100 meter langt luksusfartøy i samarbeid med det verdensledende, tyske yachtselskapet Lürssen og designselskapet Salt Ship Design. Lürssen har som kjent gått inn på eiersiden hos Kleven.

Ros til de ansatte
- Jeg er stolt over og glad for at det harde arbeidet som de ansatte i Kleven har lagt ned over lang tid, i en utfordrende markedssituasjon nå resulterer i kontrakt og intensjonsavtale, fremhever Ståle Rasmussen.


Les også: Kleven-kontrakt for explorer-fartøy
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079