23948sdkhjf

30 ansatte kan miste jobben

Marine Aluminium restrukturerer selskapet og nedbemanner med rundt 30 årsverk.
Marine Aluminium Groups virksomhet for tilkomstløsninger sliter. For å komme seg gjennom nedturen, har derfor konsernledelsen bestemt seg for å dele divisjonen i to søsterselskap, men med samme eier. Samtidig skytes inn friske penger.

Sparer 50 mill. på årsbasis
Med disse grepene håper konsernet å kunne redusere utgiftene med rundt 50 millioner kroner årlig, skriver Marine Aluminium (MA) i en pressemelding. MA-gruppen har blant annet fabrikker på både Karmøy, Stord og i Ålesund, og i Kina, Sør-Korea og Brasil.

Som følge av de planlagte kostnadsbesparelse vil opp mot 30 ansatte miste sitt arbeid, skriver Marine Aluminiums styreleder Trond Bjørnøy i meldingen.

Blir del av Uptime International
Selskapet lar nå gangbro-virksomheten og service på ettermarkedet overføres til det nye søsterselskapet Uptime International AS, mens aluminiumstrukturen, inkludert helidecks, montering og aluminiumprodukter forblir hos Marine Aluminium.

Marine Aluminium har produsert tilkomstløsninger siden 70-tallet. I 2015 overtok selskapet Uptime.

Har økt egenkapitalen betraktelig
Eierne har økt egenkapitalen med til sammen 152 millioner kroner, hvorav 40 millioner er ny kapital, mens det resterende er hentet inn gjennom konvertering av aksjonærlån, opplyser styrelederen i meldingen.

Ny ledelse
Åge Højmark er blitt ny administrerende direktør for gangbroprodusenten for å lede Uptime videre, mens Arild Frøkedal er utnevnt som sjef for Marine Aluminium. Jan Johannesen går over fra sin stilling som selskapets toppsjef til å bli styremedlem i MA og Uptime, skriver nettstedet sysla.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064