23948sdkhjf

Siem ber om gjeldshjelp

Offshorerederiet Siem Offshore ber bankene om å redusere avdragene på selskapets gjeld.
Offshorerederiet Siem Offshore har bedt sine banker om reduksjon i avdragene på gjelden og andre endringer i låneavtalene.
Selskapet vil også kalle inn til obligasjonseiermøte i to usikrede obligasjonslån, heter det i pressemeldingen Siem sendte ut i formiddag.

Siem Offshore foreslår at obligasjonseierne går med på at obligasjonene veksles inn til kurs 80 prosent i nye konvertible obligasjoner med en løpetid på fem og et halvt år.

Svekket supply-marked
Renten på det konvertible lånet skal være to prosent, med en konverteringskurs på tre kroner. Siem Offshore begrunner forslagene med en ventet svekkelse i supply-markedet.

Selger kabelvirksomheten?
Samtidig melder Siem Offshore at de vurderer de strategiske alternativene for kabelselskapet Siem Offshore Contractors, og at de er i forhandlinger med en potensiell kjøper av virksomheten, skriver nettstedet E24.

Tapte over 110 millioner på ni måneder
Siem Offshore sliter med vanskelige markedsforhold, der lavere aktivitet og stor overkapasitet har lagt press på ratene for selskapets skip.

Gjennom årets ni første måneder tapte selskapet 113,6 millioner dollar. I forbindelse med forrige kvartalsrapportering ble utsiktene for de neste 12 til 18 månedene beskrevet som «veldig utfordrende», meldte E24 tidligere.


Vil du vite mer om hva et obligasjonslån er? Da bør du trykke her.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078