23948sdkhjf

Sju på rappen for Rapp Marine

Rapp Marine har sikret seg kontrakt for leveranser til fire russiske fabrikkskip. Med dette er det blitt hele sju oppdrag i Russland på bare ett år.
Rapp Marine Group i Bodø er en av verdens største leverandører av dekksmaskineri for fiskefartøyer og forskningsskip.

Nylig inngikk selskapet kontrakt med russiske Murmanseld2, om leveranse av komplett dekksmaskineri til fire fabrikktrålere – den sjuende til russiske kunder på bare ett år, og samtlige til nybygde båter. Det er LCS Leningrad Shipyard «Pella» i St. Petersburg som skal bygge de fire fabrikkskipene, og designer er Cramaco AS i Tromsø.

Et rent nord-norsk samarbeid, med andre ord.

Omtales i russisk magasin
Så mange kontrakter på så kort tid har aldri skjedd før i Rapp Marines over 100 år lange bedriftshistorie. Responsen i det russiske markedet er altså upåklagelig – og har ikke gått upåaktet hen.

I neste uke presenteres Rapp Marine og selskapets suksess i Norges store naboland i en større artikkel i det russiske magasinet «North West Sea Business».

Helt siden sovjettiden
- Rapp Marine har samarbeidet med russiske fiskere siden sovjettiden. Nå er vi selvfølgelig stolte av å kunngjøre at vi i løpet av ett år har inngått kontrakter om levering av komplett dekkmaskineri til hele fire nye fiskefartøyer i Russland, sier en meget fornøyd Rapp Marine VP-Sales fiskeri, Tor Idar Øye.

Tre identiske fartøyer
Før Rapp fikk i havn Murmanseld2-kontrakten, leverte selskapet i juli i fjor et komplett dekksmaskineri til tre identiske russiske fartøy for tråling, snurrevad og snurping.

Eier er VI Lenin Collective Farm Fishing. Det russiske verftet Yantar JSC ble valgt for konstruksjon og bygging. Skipskompetanse AS står for kvalitetsdesignen av disse tre moderne og effektive SK-3101Rfartøyene.

- Lanseringsseremonien til den første av de tre fartøyene finner sted allerede i denne uken på Shipyard Yantar i Kaliningrad, forteller Tor Idar Øye.


Fakta om Rapp Marine Group
• Hovedeier er PE-selskapet Nord Kapitalforvaltning AS.
• Rapp Marine Group er en global leverandør av avanserte og innovative løsninger til elektrisk og hydraulisk dekksmaskineri til fiskeri, forskning, offshore og arbeidsbåter.
• Rapp Marine Group er i dag en av verdens største leverandører av dekksmaskineri for fiskefartøyer og alle typer forskningsskip.
• Selskapet åpnet nytt mekanisk verksted i Serbia i 2014.
• Hovedkontoret, med ledelse, engineering, prosjektledelse, salg/marked og øvrige stabsfunksjoner er lokalisert i Bodø. Ut over dette er selskapet representert med betydelig egen virksomhet i både USA og Storbritannia og har et omfattende service- og agentnettverk i alle relevante regioner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063