23948sdkhjf

Dansk stål til norske staller

Statsbygg SF har utpekt det danske selskapet Fremtiden Staldinventar i Langå til eneleverandør for alt stallutstyr på nye Campus Ås. Kontrakten er verdt millioner.
Statsbygg bygger for tiden det nye veterinærbygget på Campus Ås der Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen skal samlokaliseres når de flytter fra Adamstuen i Oslo.

Veterinærhøgskolen er en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), mens Veterinærinstituttet er et selvstendig biomedisinsk forskningsinstitutt.

Spesiallages i Danmark
Fremtiden Staldinventar skal prosjektere, produsere og montere flere hundre stier og båser i galvanisert, rustfritt stål. Anlegget blir over 17.000 kvadratmeter stort og skal huse blant annet kyr, griser og hester.

Arbeidet vil ta halvannet år. Ordren vil gi Fremtiden Staldinventar en omsetningsøkning på 25 prosent i 2018.

Alt inventar til veterinærbygget
- Det er et meget stort prosjekt. Det er utelukkende tale om spesialproduksjon av alt inventar i galvanisert og rustfritt stål. Så vi kan ikke bare ta standardprodukter ned fra hyllene og sende dem til Norge, sier selskapets direktør Kaj Jakobsen til Randers Amtsavis .

I løpet av det neste halvåret skal det planlegges. Deretter sveises mange tonn stål sammen før de sendes til Ås Campus hvor de monteres, skriver den danske utgaven av Metal Supply.


Her kan du lese mer om Campus Ås .





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062