23948sdkhjf

Kontrakt med historisk sus

Bergen Group Services skal vedlikeholde og oppgradere ærverdige «SS Statsraad Lehmkuhl».
Oppgraderingen skjer i forbindelse med den såkalte 10-års-klassingen av det historiske seilskipet. Den 103 år gamle skuten er en av de få tre-mastede barkriggete skipene som fremdeles opererer aktivt, både som skoleskip og i ulike andre sammenhenger.

Settes i tørrdokk på Laksevåg
Skipsarbeidet vil kreve en lengre tørrdokking i den kommende vintersesongen. SS Statsraad Lehmkuhl skal etter planen settes i tørrdokk i desember, skriver Bergen Group i en børsmelding.

To avtaler
Bergen Group Services AS har også tegnet en fem-årig rammeavtale med stiftelsen Statsraad Lehmkuhl om fremtidig vedlikehold og oppgraderinger av det historiske skipet. Avtalen inneholder dessuten opsjoner for kontraktsforlengelse med inntil fire år (to ganger to år).

I tillegg til avtalen knyttet til 10-års-klassingen, er Bergen Group Services AS også blitt tildelt en rammeavtale over fem år med Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl (SSSL) som både eier og driver skipet. Rammeavtalene omfatter generelt skipsteknisk vedlikehold i avtaleperioden.

Hvilken økonomisk verdi avtalene har, sier børsmeldingen imidlertid ingen ting om.

I historiske omgivelser
Adm. direktør Frode Johansson gleder seg til et spennende oppdrag som i all hovedsak skal gjennomføres i den historiske tørrdokken på Laksevåg.

- Bergen Group Services har over flere år opparbeidet seg en sterk kompetanse på gjennomføring av komplekse og krevende skipstekniske vedlikeholdsprosjekter. For oss er det ekstra kjekt å kunne bruke denne kunnskapen på byens seilskutestolthet, skriver Johansson i en pressemelding til Metal Supply.


Fakta om Bergen Group Services
Bergen Group Services AS er et heleid datterselskap av det børsnoterte konsernet Bergen Group ASA.

Selskapet har sitt hovedfokus på markedssegmentene Maritim Service, Forsvar og Energi & Industri. Den operative aktiviteten foregår ved selskapets hovedbase på Laksevåg i Bergen og Straume på Sotra.

Bergen Group Services har i tillegg en omfattende aktivitet ute på kunde-lokaliteter i Hordaland samt egne reise team som dekker både norskekysten, offshoreinstallasjoner i Nordsjøen og internasjonale oppdrag.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078