23948sdkhjf

Solide tall fra Beerenberg

Oljeserviceselskapet Beerenberg har åpenbart snudd den vonde trenden og kommet seg gjennom en tøff periode.
I dag slapp Bergen-firmaet kvartalstallene som viser et overskudd på 39 millioner kroner. På samme tidspunkt i fjor hadde Beerenberg et underskudd på hele 119,5 millioner kroner, viser rapporten.

Lavere omsetning, større fortjeneste
Riktignok falt inntektene ganske drastisk, fra 548 til 471 millioner kroner, men samtidig økte brutto driftsresultat fra 54,7 til 81,5 millioner kroner. Beerenberg kan viser til en solid økning av brutto driftsmargin – fra 10 til 17,3 prosent.

Som store deler av norsk leverandørindustri har også Beerenberg slitt med både sviktende omsetning og nedbemanning, men ledelsen ser tydeligvis mer positivt på fremtiden og ser bedrede markedsutsikter.

Positive markedstegn
– Marginene er først og fremst påvirket av en positiv salgsmiks, bedret prosjektgjennomføring og et avsluttet kostnadsreduksjonsprogram. Noen av de positive margineffektene er ventet å bli midlertidige, understreker Kokstad-selskapet i kvartalsrapporten.

«Utsiktene for nybygg knyttet til prosjekter er tilfredsstillende, men de fleste nybyggprospektene vil trolig påvirke aktivitetsnivået først fra andre halvår 2018 og utover», heter det videre.

Ordre for 520 millioner
Beerenberg sikret seg nye ordre til en samlet verdi av 520 millioner kroner i kvartalet, med servicekontrakten fra Wintershall for Brage-feltet som den største enkeltkontrakten. Selskapet har nå en ordrereserve på rundt 10 milliarder kroner, inkludert rammeavtaler og opsjoner.

Så sent som i forrige uke kapret Beerenberg en syv års vedlikeholdskontrakt på Statoils metanolfabrikk på Tjeldbergodden.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078