23948sdkhjf

Direktør-skifte hos Karsten Moholt

Etter 72 år er det slutt på en tradisjon i familiebedriften. Linn Cecilie Moholt har gitt seg som direktør for å begynne i Statoil.
Linn Cecilie Moholt gikk 1. september i år av som konsernsjef i Karsten Moholt AS og overlot ledelsen til Arne Hammer som har seks års fartstid i selskapet. I en pressemelding skriver Moholt at hun i desember begynner i stillingen som Head of Digital Program Office and Partnerships i Statoil Digital Centre Of Excellence.

Ble kastet inn i rollen
- Jeg har arbeidet i familiebedriften Karsten Moholt AS i 16 år. For åtte år siden ble jeg brått og uventet kastet inn i rollen som toppleder for selskapet da AF447 styrtet i havet og både min far (administrerende direktør) og min bror (teknisk sjef) omkom. Dette var en stilling jeg aldri hadde planlagt for eller ønsket. Den var med full enighet i familien tiltenkt min bror, skriver Linn Cecilie Moholt i pressemeldingen.

- Samtidig var situasjonen slik at 150 ansatte og mange medlemmer av familien Moholt var avhengig av sitt arbeid i bedriften, og dette var en situasjon jeg som aksjonær og ansatt i bedriften følte ansvar for. Det var et ansvar jeg ønsket å ta, understreker hun.

Hun har de siste åtte årene jobbet med å profesjonalisere selskapet, samlet konsernets seks lokasjoner i Bergen i nye lokaler på Askøy, ledet bedriften igjennom en oljekrise og samtidig gjort Karsten Moholt klar for å møte digitaliseringens tidsalder med nye forretningsmodeller.

Restrukturering og salg?
- Dette har vært utfordrende, lærerikt og spennende. Digitalisering krever kapital, spesielt for selskaper som samtidig har kjempet seg igjennom en oljekrise. Karsten Moholt AS går derfor nå inn i en restruktureringsfase hvor resultatet kan bli at selskapet går ut av familien, poengterer hun.

Linn Cecilie Moholts etterfølger, Arne Hammer, er optimist med tanke på de oppgavene som venter.

- Selskapet har allerede et godt grep om det digitale. Vi er godt i gang med implementeringen av fremtidens forretningsmodeller og ser mange muligheter i våre markeder fremover, understreker han-


Fakta om Karsten Moholt AS
Karsten Moholt AS er Norges største kompetansesenter for smart vedlikehold av roterende elektrisk utstyr. Bedriften leverer totale vedlikeholdsløsninger basert på en prediktiv vedlikeholdsfilosofi (bruk av sensorer og dataanalyse til å forutse servicebehov), tilstandsovervåkning og presisjonsvedlikehold i egne verksteder og i felt.

Selskapet har kontorer i Bergen og i Harstad og leverer sine tjenester globalt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125