23948sdkhjf

Rekordresultat for Marine Harvest

Verdens største lakseoppdretter, Marine Harvest, vartet opp med tidenes beste kvartalresultat. Styret foreslår utbyttedryss i milliardklassen.
Høye laksepriser bidrar til å sikre Marine Harvest et operasjonelt driftsresultat på 194 millioner euro i tredje kvartal. Det tilsvarer svimlende 1,8 milliarder norske kroner. Det er ny rekord for selskapet.

Til sammenligning var det operasjonelle driftsresultatet i samme periode i fjor på 180 millioner euro.

Høy etterspørsel og lavere kostnader
Konsernsjef Alf-Helge Aarskog trekker fram lakseprisene og den høye etterspørselen som årsaken til framgangen. Han påpeker også at kostnadene har gått ned.

– Det er gledelig å se at produksjonskostnadene går ned i Norge, Chile og Canada i kvartalet. Marine Harvest gjør sitt ytterste for å redusere kostnadene i hele organisasjonen, understreker Aarskog i en børsmelding.

Litt mindre slakting
I løpet av kvartalet slaktet selskapet 95.338 tonn fisk, en svak nedgang fra 97.215 tonn i samme periode i fjor. De økte prisene bidro imidlertid til at operasjonelt driftsresultat per kilo var på 2,24 euro denne perioden i år, mot 1,98 i fjor.

267 millioner til John Fredriksen
Det enormt gode kvartalsresultatet innebærer at styret foreslår et kvartalsutbytte på 3,40 kroner per aksje. Ifølge E24 innebærer det at storeier John Fredriksen kan hente ut 267 millioner kroner. Den totale utbytteutbetalingen blir på 1,67 milliarder kroner.


Fakta om Marine Harvests kvartalsresultat
Tall fra samme periode i fjor i parentes. 
  • * Operasjonelt driftsresultat: 194 millioner euro (180 millioner euro)
  • * Driftsinntekter og andre inntekter: 867 millioner euro (850 millioner euro)
  • * Resultat før skatt: 197,4 millioner euro (229,0 millioner euro)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14