23948sdkhjf

Scatec Solar satser tungt i Egypt

Scatec Solar og samarbeidspartnere har stablet på beina finansieringen av seks solcellefelt i Nord-Egypt.
Et konsortium av internasjonale utviklingsinstitusjoner bidrar med 335 millioner dollar, rundt 2,75 milliarder kroner. Konsortiet består av FNs klimafond (GCF), den nederlandske utviklingsbanken (FMO), den islamske utviklingsbanken (IsDB) og den islamske gruppen for utvikling av privat sektor (ICD), skriver selskapet i en børsmelding.

Prosjektets totale kostnader er på 450 millioner dollar. Oslo-baserte Scatec Solar, Norfund og Africa50, Afrikas infrastrukturfond, bidrar med resten - 115 millioner dollar.

Verdens største solenergipark
Investeringen gjelder Benban Solar Park i Aswan i Nord-Egypt. Feltene har en total kapasitet på 400 MW. Når de er installert, vil Benban-parken være verdens største solenergiprodusent, med en total kapasitet på 1,8 gigawatt.

Global solenergiprodusent
Scatec Solar er blitt en global aktør og har flere storprosjekter på gang - i Brasil, Malaysia og Honduras. Den siste måneden har selskapet greid å hente inn hele 700 millioner dollar i finansieringsmidler, nesten 5,8 milliarder kroner, går det videre fram av børsmeldingen.

Scatec Solar står allerede bak solenergiparker i både Tsjekkia, Sør-Afrika, Rwanda, Honduras og Jordan.

LES OGSÅ: Finansiering av tre solparker sikret
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093