23948sdkhjf

Hydro med resultatnedgang

Økte råvarekostnader og en svekket dollar er to av grunnene til Hydros resultatnedgang på 484 millioner kroner fra andre til tredje kvartal i år.
Aluminium-gigantens underliggende driftsresultat gikk ned til 2,446 milliarder kroner i tredje kvartal - fra 2,930 milliarder kroner i andre kvartal i år. Nedgangen skyldes hovedsakelig høyere råvarekostnader og negative valutaeffekter.

Optimistisk konsernsjef
Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg er optimistisk, til tross for nedgangen, melder NTB.

– Vi har økt vår forventning til vekst i den globale etterspørselen i år til 5-6 prosent, noe som antyder en fortsatt høy etterspørsel etter aluminium. Det er positiv stemning i aluminiummarkedet, sier Brandtzæg.

Aluminiumsprisen stiger
Så langt i år har prisen på aluminium steget med over 25 prosent på London-børsen. Prishoppet skyldes blant annet forventninger om kutt i den kinesiske aluminiumproduksjonen, ifølge Dagens Næringsliv.

Hydros resultat etter skatt er på 2,18 milliarder kroner, nesten en dobling sammenlignet med samme periode i fjor (1,12 milliarder kroner). Hydros omsetning var på 22,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Analytikerne hadde ventet en omsetning på 23,10 milliarder og resultat etter skatt på 1,74 milliarder kroner.

Overtagelse av Sapa
Brandtzæg kom også inn på Hydros overtagelse av Sapa som ble fullført 2. oktober. Integrasjonsprosessen går som planlagt, meddelte han.

Fakta om Hydros kvartalresultat:
Nøkkeltall fra Hydros resultatregnskap for tredje kvartal 2017. Tall for tredje kvartal 2016 i parentes.
  • Driftsinntekter: 22,8 milliarder kroner (20,2 milliarder)
  • Driftsresultat: 1.270 millioner kroner (1.029 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 1.312 millioner kroner (1.156 millioner kroner)



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065