23948sdkhjf

Rapp Marine kapret US-kontrakt

Rapp Marine i Bodø har sikret seg utstyrskontrakten til et forskningsfartøy som for tiden bygges hos det amerikanske verftet Gulf Island Shipyard i Houma.
Oppdragsgiver til det toppmoderne forskningsskipet er «Oregon State University». Kontrakten inneholder også en opsjon om levering av utstyr til ytterligere to fartøyer. Det ble ikke opplyst hvilken økonomisk ramme kontrakten har.

Avansert dekkutstyr
Rapp Marine skal levere og installere både elektrisk dekkutstyr og avanserte vinsjsystemer som brukes til å få forskningsutstyret ut i havet og betjene det fra fartøyet.

«Handlingssystemene» skal leveres i løpet av 2019 og skal installeres og testes slik at utstyret er klart til bruk høsten 2020.

Rapp Marine har jobbet hardt og lenge for å få denne kontrakten i havn, sier Johann Sigurjonsson, direktør i Rapp Marines USA-kontor.

Etterspurt over hele verden
Rapp Marines innovative dekkløsninger for marine forskningsskip ser ut til å ha åpnet nye markeder for selskapet i løpet av det siste tiåret. Seks leveranser er det blitt den siste tiden, ett til forskningsfartøyet til «University of Alaska Fairbanks» og fem fiskeforskningsskip spredt over det amerikanske markedet.

Leveranser til Kina, Sør-Korea og Australia
Men det er ikke bare i «statene» Rapp Marine har fått napp. Globale leveranser er gått til både Kina, Sør-Korea og Australia (ved siden kontrakter til det norske markedet). For tiden jobber Bodø-selskapet dessuten med prosjekter til Polarforskningsinstituttet i Kina og et Antarktis-forskningsfartøy i Australia.

Gjør det stort i Kina
På tampen av 2016 landet Bodø-selskapet sin største enkeltkontrakt noensinne i Kina. Siden det har det bare gått én vei - oppover. I løpet av de tre siste årene har nemlig Rapp Marine greid å sikre seg hele ni av elleve anbud for kinesiske forskningsfartøyer.

Også i fiskeribransjen ser det lyst ut for Rapp. Sist høst sikret selskapet seg kontrakter på sju nye fiskefartøyer for danske, irske og russiske trålere.

Så langt har bedriften totalt sett levert dekkmaskineri til mer enn 1.500 fartøyer.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095