23948sdkhjf

Ingen skattelette for olje og gass

Selskapsskatten kuttes riktignok fra 24 til 23 prosent, men olje- og gasselskapene må fortsatt betale 78 prosent skatt av overskuddet fordi særskatten økes.
Beskatningen av inntektene fra olje- og gassutvinningen på den norske sokkelen er et svært lukrativt forretningsområde, og det er store penger å hente, skriver enerWE, energibransjens digitale kanal.

Som alle andre selskaper i landet, må aktørene på norsk sokkel betale skatt på overskuddet. Denne inntektsskatten ligger for tiden på 24 prosent.

Ned fra 28 til 23 prosent
Den har tidligere vært oppe på 28 prosent, men blir gradvis justert nedover for å gi norske bedrifter konkurransedyktige rammebetingelser i et internasjonalt skattemarked.

I forslaget til statsbudsjettet for 2018 går regjeringen inn for at selskapsskatten settes ned ytterligere ett prosentpoeng slik at den blir på 23 prosent fra neste år av.

Foreslår økt særskatt
Olje- og gassbransjen får imidlertid ikke nyte godt av dette. De får riktignok nedsatt skattesats som alle andre selskaper, men for å dekke opp for dette, foreslår regjeringen altså å sette særskatten opp fra 54 til 55 prosent.

Dermed fortsetter olje- og gasselskapene å betale 78 prosent av overskuddet i skatt, understreker energibransjens nettsted.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109