23948sdkhjf

Stålgigant innrømmer juks

Den japanske stålprodusenten Kobe Steel innrømmer å ha forfalsket data om styrke og holdbarhet på aluminium- og kobberprodukter.
Ifølge finansnettstedet Bloomberg skal selskapet ha forfalsket data for at enkelte aluminium- og kobberdeler skulle passere kundenes kvalitetsstandard. Produktene skal ha blitt levert til over 200 kunder, men det er foreløpig uklart hvem som er rammet, skriver nettstedet e24.

Avdekket gjennom inspeksjoner
Det er imidlertid kjent at blant andre Mitsubishi Heavy Industries' fly- og bildivisjon er blant mottakerne. Ifølge Kobe Steel ble de feilaktige dataene avdekket gjennom inspeksjoner i perioden september 2016 til august 2017.

Det skal ikke ha blitt rapportert om sikkerhetsproblemer relatert til produktene, som utgjør rundt fire prosent av konsernets samlede aluminium- og kobberforsendelser. I vekt utgjør dette omtrent 20.000 tonn, skriver Financial Times.

Ikke den første skandalen
Ifølge e24 er Kobe Steel-saken ikke den første skandalen som har rammet japansk næringsliv den siste tiden. I fjor innrømmet Shinko Wire, som også er tilknyttet Kobe Steel, at kunder hadde fått oppgitt feilaktig informasjon om styrken i deres stålwire.

Les mer om stålskandalen.

LES OGSÅ: Norsk bru med kinesisk stål
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11