23948sdkhjf
>

Fornyer seg med fornybar energi

Statoil har planer om å investere 100 milliarder kroner i fornybar energi fram til 2030 og dermed ta fatt på veien til et bredt energiselskap.
Statoil forbindes først og fremst med olje og gass, altså ikke-fornybare energikilder. Men med bakgrunn i vedtatte klimamål og forbrukernes mer og mer bevisste forhold til fornybar energi, er det på tide med nye, langsiktige grep, mener Statoils sjef Eldar Sætre.

15 til 20 prosent av alle investeringer
100 milliarder kroner skal derfor investeres i fornybar energi fram til 2030. Til sammenligning anslår konsernet at årets samlede investeringer vil ligge i overkant av 90 milliarder kroner.

– Satsingen på fornybar energi kan utgjøre 15 til 20 prosent av våre samlede investeringer. Vi skal gjøre to ting: Både utvinne miljøvennlig olje og gass med lave utslipp og bygge mer fornybar energi, understreker han.

Myk overgang
Omstillingen skal bli myk. Det skal fortsatt letes etter olje, men Sætre tror at toppen av verdens oljeforbruk vil være nådd på 2020-tallet.

Les også: Satser stort på fornybar energi

– I en fremtid der klimamålet blir nådd, vil oljeforbruketetter våre spådommer fortsatt være på rundt 65 prosent av dagens forbruk, sier Sætre.

Les også: - Mamma, er oljeplattform farlig for miljøet?

LES OGSÅ: Statoil satser tungt på solenergi


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.094