23948sdkhjf

Bygger katamaran for kinesere

Skipsverftet Brødrene Aa skal levere tre hurtiggående katamaranbåter i karbonfiber til et kinesisk rederi.
Skipsverftet i Hyen i Sogn og Fjordane skal bygge tre hurtiggående katamaranbåter i karbonfiber til det kinesiske rederiet Zhongshan-Hong Kong Passenger Shipping Co-op Co Ltd (ZS). De vil bli brukt som ferjer og trafikkere strekningen mellom Hongkong and Guangzhou.

Døråpner?
Nå håper daglig leder Tor Øyvin Aa i Brødrene Aa AS at denne kontrakten vil gi verftet innpass i det kinesiske skipsmarkedet. Båtene bygges i Norge, med oppstart allerede i november i år og skal leveres i juni 2019.

- Denne kontrakten gir oss muligheten til å demonstrere fordelene våre båter har for det kinesiske markedet spesielt, og det asiatiske markedet generelt.

To av hurtigbåtene vil være 42 meter lange, ha en topphastighet på 40 knop og gi plass til 300 passasjerer. Den siste har den samme lengden, men har lavere passasjerkapasitet og lavere hastighet.

Kinesiske deleiere
I 2015 kjøpte Hong Kong-baserte Chu Kong Shipping Enterprises (CKSE) 40 prosent av aksjene i Brødrene Aa og gikk dermed tungt inn på eiersiden. Samtidig ble det etablert et felles produksjonsselskap for kompositt i Kina. Meningen allerede da var at det skulle leveres ferdige hurtigbåter til Kina, fra verftet i Sogn og Fjordane.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095