23948sdkhjf

Haikjeft skal sikre servicebåter

Oppdrettsaktørene Cermaq, Blom Fiskeoppdrett og Stava Sjø har valgt Aqua Cutter for å sikre deres servicebåter i nødsituasjoner.
De tre selskapene har valgt å bruke Aqua Cutters integrerte kutte- og haikjeftsystem, skriver Tananger-bedriften i en pressemelding. Aqua Cutter er godkjent av Sjøfartsdirektoratet som et alternativ til nødutløsning på vinsj. Det vil kunne kutte kjetting og alle typer tau i en nødsituasjon.

Cermaq vil installere Aqua Cutter på MS Raneson og deres nye fartøy som er under bygging. Blom Fiskeoppdrett vil montere det på MS Andreas og har en opsjon på ytterligere to systemer, mens Stava Sjø har installert sitt system på MS Safir.

Nestenulykke
Bakgrunnen for bestillingen er en nestenulykke ved oppankringen av et oppdrettsanlegg som ble meldt til Sjøfartsdirektoratet i september. Hendelsen viste i høyeste grad behovet for en utløsningsmekanisme Sjøfartsdirektoratet i nødsituasjoner, også ved utføring av ankerhåndteringsoperasjoner.

De tre bestillerne (som ikke var involvert i nestenulykken) tok lærdom av dette og bestilte altså kuttesystemet til deres båter.

LES OGSÅ: Reagerer på nye regler for servicebåter
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093