23948sdkhjf

Miljøkrav kan bli butikk for verftene

Strengere miljøkrav til ferjene betyr gode nyheter for verftene. «Nordmørspakka» alene kan resultere i nybyggingsoppdrag for over en halv milliard kroner.
Fylkeskommunen Møre og Romsdal har nylig lyst ut anbudskonkurransen for de fire fylkesvei-ferjestrekningene i Nordmøre, den såkalte «Nordmørspakka», skriver fylkeskommunen på sine nettsider. Dagens ferjekontrakt går ut i 2019, og den nye vil gjelde fram til utløpet av 2030.

Nybygging av ferjer sannsynlig
I konkurransegrunnlaget stilles det krav om to ferjer på strekningen Edøya-Sandvika. Dessuten skal ferjene mellom Seivika og Tømmervåg og mellom Edøya og Sandvika være nyere enn ti år ved oppstart av kontrakten. Det, kombinert med langt strengere miljøkrav enn tidligere, kan bety nybygging av ferjer hvis konkurransen skal vinnes.

Investeringer på land
«Miljøferjer» vil også kreve investeringer på land hvor kaiene må rustes opp med oppdatert energiteknologi. Fylkeskommunens samferdselssjef Arild Fuglseth regner med en kostnad på 200 millioner kroner. Enova har bevilget et tilskudd på inntil 55 millioner kroner til landanlegget.

Fristen for innlevering av anbud er satt til 17. november.

Mer detaljert info om anbudskonkurransen finner du HER .
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125