23948sdkhjf

Fortum bygger Sørfjord vindpark

Fortum har gjort en endelig investeringsbeslutning om Sørfjord vindpark i Nordland.
Sørfjord er del av vindkraftporteføljen som Fortum kjøpte fra Nordkraft tidligere i år. Vindparken skal få 23 turbiner med en samlet kapasitet på 96,6 megawatt.
Vindturbinene til Sørfjord skal leveres av Siemens Gamesa Renewable Energy. Hver turbin vil ha en nominell effekt på 4,2 megawatt og en rotordiameter på 130 meter.

Åpner i 2019
Arbeidet med Sørfjord-anlegget har pågått siden våren 2017. Fundamentet og det elektriske arbeidet skal gjøres i 2018 og 2019, og vindparken forventes å åpne i slutten av 2019, skriver Fortum i en pressemelding.

- Vårt mål er å bygge en betydelig vindportefølje i Norden. Sørfjord har attraktive og unike vindforhold som vil bli effektivt utnyttet ved hjelp av direktedrevne vindkraftverk med stor rotor, sier Philippe Stohr, visepresident for Wind Power i Fortum.

Overtok tre vindkraftprosjekter
Fortum overtok tre vindkraftprosjekter fra Nordkraft i januar 2017. Transaksjonen bestod av Nygårdsfjellet vindpark, som allerede er i drift, og prosjektene Ånstadblåheia og Sørfjord som begge har fått tilsagn og som nå er under konstruksjon.

Når alle prosjektene er ferdigstilt, vil de ha en kapasitet på omtrent 180 MW, opplyser Fortum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11