23948sdkhjf

Forsker på ryggskader hos oppdrettslaks

Et nytt prosjekt ved Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond skal avdekke årsakene til en ny type ryggmisdannelser hos oppdrettslaks.
FHFs handlingsplan for 2017 skal bidra til kunnskap som kan tas i bruk av lakseprodusenter, forsknings- og utviklingsmiljøer og leverandører som fôr- og vaksineselskaper. Den skal bidra til å sikre god fiskevelferd og redusere tap i sjøfasen.

Forskningsarbeidet for å avdekke årsaker til deformiteter hos oppdrettslaks er et prioritert område, skriver nettstedet forskning.no.

Ser etter forebyggende tiltak
– Prosjektgruppen har solid kompetanse og erfaring innen feltet. Med denne satsingen er vi godt rigget til for å kunne avdekke primære og sekundære årsaksfaktorer til problemet. Samtidig kan vi sørge for at næringen får nødvendige verktøy og kunnskap for å starte forebyggende tiltak, understreker Sven Martin Jørgensen, fagsjef i Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond.

Prosjektet ledes av seniorforsker Grete Bæverfjord i Nofima. De øvrige prosjektdeltakere er NMBU, INAQ, PHARMAQ og PHARMAQ Analytiq.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094