23948sdkhjf

Statnett bygger ut for milliarder

Statnett har lagt fram sin nettutviklingsplan. Ifølge den skal det investeres mellom 35 og 45 milliarder kroner i løpet av de fem neste årene.
Nettutviklingsplan 2017 (NUP) tegner et bilde av situasjonen for landets sentrale strømnett og gir en analyse av den videre utviklingen de neste årene. Investeringsnivået for de kommende fem årene er nå 35-45 milliarder kroner.

Lavere enn planlagt
Opprinnelig ble det tatt sikte på 40-50 milliarder kroner. Nedgangen skyldes at større prosjekter er blitt ferdigstilt i løpet av fjoråret og at perioden er justert ned med ett år til perioden 2018-2022.

De planlagte investeringene for 2022 er lavere enn for 2017. I tillegg har kostnadene på flere prosjekter gått ned, samt at noen prosjekter vil bli gjennomført senere, melder Statnett.

Fortsatt høy investeringstakt
En rekke store nettutbyggingsprosjekter er i gjennomføringsfasen, og dette innebærer fortsatt høy investeringstakt frem til 2020. Etter dette forventer Statnett å gå over i en fase med lavere investeringsnivå, der fornyelse av eksisterende nettanlegg står sentralt, poengterer statsselskapet i en pressemelding.

Styrket sårbare områder
I den fasen Statnett er inne i nå, har det vært nødvendig å bedre forsyningssikkerheten særlig i sårbare områder som Nord-Norge, Stor-Oslo og Stavanger-regionen. I tillegg ble strømnettet klargjort for mye nytt forbruk og ny produksjon. Innen 2021 skal også to nye mellomlandsforbindelser til Tyskland og Storbritannia ferdigstilles, skriver Statnett videre.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078