23948sdkhjf

Oppkjøp av Sapa fullført

Nå er det formelle i orden også. Norsk Hydro har i dag kjøpt Orklas andel i Sapa. Dermed er konsernet blitt en av verdens ledende aktører i den globale aluminiumsindustrien.
Sapa blir et nytt forretningsområde i Hydro med navnet Extruded Solutions, og vil ledes av Egil Hogna. Hydro vil konsolidere Sapas regnskapstall i sitt konsernregnskap med virkning fra i dag - 2. oktober 2017.

Sapa ble etablert i 2013 som et 50/50-joint-venture mellom Orkla og Hydro, og leverer aluminiumløsninger og verdens største ekstruderingsselskap. Sapa opererer innenfor forretningsområdene Extrusion Europe, Extrusion North America, Precision Tubing og Building Systems, har 22.400 ansatte og er representert i rundt 40 land, skriver Norsk Hydro på nettsidene sine.

Sapa verdt 27 milliarder
Avtalt selskapsverdi for 100 prosent av Sapa er 27 milliarder kroner. Den foreløpige kjøpesummen for aksjene, justert for netto gjeld og normalisert arbeidskapital, er 11,86 milliarder kroner og ble betalt kontant til Orkla i dag. Det vil foretas en sedvanlig justering av kjøpesummen etter gjennomføring av transaksjonen, basert på balansen på gjennomføringstidspunktet, skriver Norsk Hydro i en pressemelding.

Global aluminiumsprodusent
Etter at transaksjonen er gjennomført, er Hydro nå et globalt aluminiumselskap med produksjon, markedsføring og handelsaktiviteter i hele verdikjeden - fra bauksitt, alumina og energi til framstilling av primærmetall, valsede produkter og ekstruderte produkter, samt resirkulering. Med base i Norge, har selskapet rundt 35.000 ansatte involvert i aktiviteter i mer enn 40 land på alle kontinenter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11