23948sdkhjf

Offentlige innkjøp og sosial dumping

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) holder på med en kartlegging av hva offentlige innkjøpere trenger for å hindre sosial dumping.
Difi har nettopp gjennomført to workshops med ansatte i kommuner og staten som er jobber med innkjøp av tjenester og bygg- og anleggskontrakter. Innsatsen mot sosial dumping retter seg også mot andre bransjer som for eksempel skips- og offshoreverft og helse og omsorg, skriver Arbeids- og sosialdepartementet på sine nettsider.

Dette er en oppfølging av regjeringens reviderte strategi mot arbeidslivskriminalitet .

Hvilke hjelpemidler trenger innkjøperne?
Kartleggingen som gjennomføres for Arbeids- og sosialdepartementet, er del av et samarbeidsprosjekt med kommunesektorens arbeidsgiverorganisasjon KS. Arbeidstilsynet deltar også i prosjektet. Hele poenget med kartleggingen er å finne ut hvilke hjelpemidler innkjøpere i for eksempel kommunene trenger for å forhindre arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Arbeidstilsynet har dokumentert at arbeidslivskriminalitet brer om seg i Norge og er i ferd med å bli mer systematisk og organisert. Svart arbeid og omsetning er de vanligste formene for arbeidslivskriminalitet.

Mer om kartleggingen HER!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094