23948sdkhjf

Simek sier opp 150 ansatte

Det er ikke bare Kværner Verdal som sliter med å få inn nye ordre. Skipsverftet Simek AS i Flekkefjord har de samme problemene – og sier opp 150 ansatte.
– Vi holder på med to skip akkurat nå. Det ene skal leveres i midten av januar, det andre ved påsketider. Å permittere folk koster oss for mye. Derfor må vi gå til det skritt å si dem opp. Men vi tar inn igjen folk så snart vi har noe å gjøre, forklarer administrerende direktør Øyvind Iversen overfor lokalavisen Agder.

Jakter på nye oppdrag
Han beklager at samtlige ansatte blir sagt opp som følge av tomme ordrebøker, men understreker samtidig at ledelsen jobber intenst med å skaffe nytt arbeid til verftet på Sørlandet.

De ansatte i Simek AS er blitt informert om beslutningen. Iversen forteller at skipsverftet ønsker at alle ansatte en dag skal komme tilbake, men peker også på ettervirkningene av oljekrisen som har rammet Norge.

– Det er mange verft om beinet, påpeker direktøren.

I olje-motbakke
Flekkefjord-verftet har slitt med nedgangen i oljebransjen de siste årene. I 2013 omsatte selskapet for 680,8 millioner kroner og satt igjen med et resultat etter skatt på 16,6 millioner. Etter det har omsetningen falt hvert år til 351,9 millioner kroner i 2016 og et underskudd på 37,1 millioner kroner, skriver e24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078