23948sdkhjf

Verdens første selvkjørende containerskip

En modell av «Yara Birkeland», et elektrisk drevet containerskip, skal i morgen testes i SINTEF Oceans havnebasseng i Trondheim. 
MV «Yara Birkeland» er et samarbeidsprosjekt mellom Yara og Kongsberg Gruppen om et elektrisk og autonomt containerskip. Modellen som skal testes, er seks meter lang og veier 2,4 tonn. Dette er første gang skipet vil fremstå i riktig design, som er konstruert av Marin Teknikk fra Sunnmøre, melder nettstedet Skipsrevyen.

Det autonome skipet vil være i stand til å legge til og fra kai på egen hånd, og skal etter hvert opereres fra tre forskjellige kontrollsentre.

Containerskip uten mannskap
Skipet, som etter planen skal sjøsettes mot slutten av 2018, vil bli verdens første mannskapsløse, elektriske containerskip og frakte gjødsel mellom Larvik og Porsgrunn. I morgen blir altså en modell av skipet testet i SINTEF Oceans havnebasseng i Trondheim.

Det autonome skipet MV «Yara Birkeland» skal erstatte 40.000 vogntogturer i året mellom Yaras gjødselfabrikk på Herøya ved Porsgrunn og utskipingshavnene i Brevik og Larvik, skriver nettstedet videre. Nullutslippsfartøyet «Yara Birkeland» vil overta denne transporten. Det vil spare miljøet for store CO₂-utslipp.

Her kan du lese mer om prosjektet.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126