23948sdkhjf

Ny låneordning for norske verft

Regjeringen foreslår en ny låne- og garantiordning for kjøp av skip fra norske verft - også når disse skipene skal brukes i Norge. Gode nyheter, mener Norges Rederiforbund.
Ordningen vil omfatte finansering av skip, herunder fiskebåter, ferger, brønnbåter og hurtigbåter. Finansieringen vil bli gitt på markedsvilkår.

Garantiramme på 10 milliarder
Ordningen skal forvaltes av Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) og Eksportkreditt Norge og vil være en treåring ordning. Regjeringen foreslår en garantiramme på 10 milliarder kroner for ordningen i 2018.

Det vil være en forutsetning at GIEK gir långivergarantier på like vilkår med bankene og at Eksportkreditt Norge gir lån på markedsvilkår.

Større muligheter for norske verft
- Dette er gode nyheter for maritim næring. Ordningen bidrar til å styrke rammevilkårene for norsk verfts-, utstyrs- og leverandørindustri. Etter en hard nedtur på grunn av oljeprisfallet stimulerer nå regjeringen til at flere kontrakter vil ende hos norske verft, sier næringspolitisk direktør i Norges Rederiforbund, Amund Drønen Ringdal.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094