23948sdkhjf

Sveaas-rederi må hente inn kapital

Offshorerederiet Viking Supply Ships er i brudd med lånebetingelser, og må hente inn rundt 120 millioner svenske kroner. 
Viking Supply Ships A/S, et heleid datterselskap av Viking Supply Ships AB, melder mandag at det er i brudd med lånebetingelser, på grunn av de rådende markedsforholdene. Betingelsene det skal dreie seg om, er den 12-måneders rullerende EBITDA-ratien som skal være positiv - samt betingelsen knyttet til minimumslikviditeten som alltid skal være på over syv millioner dollar, skriver hegnar.no.

I dialog med bankene
- Datterselskapet er i dialog med bankene sine for å finne en løsning på den nåværende situasjonen, skriver selskapet i en melding.

For at datterselskapet skal ha tilstrekkelig med arbeidskapital til tiden fremover, vil et nøkkelelement være en kapitalinnsprøytning, opplyses det.

Rettet emisjon
Styret vil derfor innen kort tid innkalle til en ekstraordinær generalforsamling der det vil foreslås å hente inn om lag 120 millioner svenske kroner i en rettet emisjon. Generalforsamlingen er ventet å bli avholdt i starten av november, opplyses det.

Investor Christen Sveaas som eier 75,3 prosent av aksjene i selskapet gjennom investeringsselskapet Kistefos, har gjort det klart at selskapet vil stemme for emisjonen og at det vil tegne seg for sin pro-rata-andel, samt garantere for resten av emisjonen, heter det videre. 
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094