23948sdkhjf

Miljøkontrakt til Blueday Technology

Blueday Technology AS i Stavanger er blitt tildelt kontrakt fra rederiet Norled for å gjøre om «MF Oppedal» til elektrisk ferje.
Bilferjen «MF Ampere», verdens første 100 % batteridrevne bilferje som eies og drives av Norled, ble satt i drift i mai 2015. Denne avanserte nullutslippsferjen er en integrert del av vei- og transportsystemet i Norge. Ferjen trafikkerer det 5,7 kilometer lange ferjesambandet over Sognefjorden mellom Lavik og Oppedal og kjører 34 turer per dag.

100 prosent batteridrevet
«MF Oppedal», som trafikkerer den samme ruten, vil snart også bli 100 prosent batteridrevet. Blueday Technology har nå fått i oppdrag å konvertere den diesel-elektriske ferjen til et 100 prosent batteridrevet fartøy. Kontrakten inkluderer også oppgradering av ladestasjonene både i Lavik og Oppedal, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi er stolte over å få denne kontrakten. Tildelingen er en anerkjennelse av vår satsing på kraftkonvertering, der vi kan kombinere de teknologiske løsningene våre med inngående kunnskap om den marine sektoren, poengterer Hans Petter Heggebø, administrerende direktør i Blueday Technology.

Blueday Technology og GMC Maritime i Stavanger har gått sammen om å skape en såkalt «one-stop-shop» som leverer en rekke forskjellige tjenester. Dette skal være en svært praktisk løsning for kundene som betyr at de får alt på ett sted av én og samme leverandør. Konseptet ble nylig lansert, og tilbakemeldingene fra kundene skal være gode.

Batteri-ferjer på korte strekninger
«Vi har et uttalt mål om gradvis å redusere utslippene fra landets ferjeflåte. For lengre reiser er ikke løsningene godt nok utviklet enda, men for kortere turer vil vi fortsette med å bruke batteridrevne ferjer som reduserer de lokale utslippene med 100 prosent, understreker Karolina Adolfsson, prosjektleder i Norled.
Bluedays hovedkontor i Stavanger vil ha ansvaret for denne kontrakten, som er planlagt gjennomført i løpet av andre halvdel av 2018.


Fakta om Blueday Technology AS
Blueday Technology AS er en systemintegrator som leverer komplette løsninger innen automasjon, mekanisk og elektrisk kraftproduksjon til rigg- og marinebransjen. Selskapet ble etablert i 2013, har 60 ansatte og er allerede blitt en anerkjent partner innen utvikling og levering av komplette elektrotekniske- og automasjonsløsninger for kraftsystemer på land, skip og ferjer, borerigger og større oljeinstallasjoner.

Det er først og fremst selskapets miljøvennlige hybridsystemer som skaper størst interesse i markedet. Systemet gir besparelser gjennom økt elektrifisering, lavere drivstofforbruk, reduserte utslipp og økt effektivitet.

Blueday Technology forventer en omsetning på 150 millioner kroner i år, sier selskapet til metalsupply.no.

Om GMC Maritime
GMC Maritime er et familieeid, norsk industriselskap etablert i 1973. Fra sitt hovedkontor i Stavanger tilbys produkter og tjenester innenfor en rekke fagområder til den globale marine- og offshoreindustrien. Selskapet har vært i drift i 44 år, og i løpet av den tiden har selskapet gått fra å være et lite verkstedsbasert firma til å bli en viktig leverandør av integrerte produkter og tjenester for fartøy, oljerigger og -plattformer.

Om Norled
Norled AS er et av landets største ferje- og hurtigbåtrederier. Selskapet har 80 fartøy og driver ferje- og hurtigbåtsamband fra Oslofjorden i sør til Troms fylke i nord. Norled har satset mye på nye fartøystyper og miljøvennlig teknologi og har utviklet løsninger som selskapet er alene om i verden. Selskapet har mer enn 1.000 ansatte og omsetter årlig for 2 milliarder kroner. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og kontorer i Bergen og Oslo. Norled AS er et heleid datterselskap av rederiet Det Stavangerske Dampskibsselskap AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097