23948sdkhjf

Aker Solutions vant Statoil-kontrakt

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt hos Statoil for neste fase av utvinningen av Troll-feltet.
Kontrakten innebærer såkalt front-end engineering og design av modulen til Statoil (FEED). For Aker Solutions betyr det blant annet studie på prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon av modulen.

Modulen skal installeres på Troll A-plattformen i Nordsjøen og motta og behandle gass fra Troll West-feltet før den eksporteres til Kollsnes-anlegget utenfor Bergen.

– Vi er glade for å kunne begynne med å jobbe med neste fase av denne viktige utviklingen, og ser frem til å samarbeide med Statoil for å optimalisere verdien av dette feltet, skriver Luis Araujo, Aker Solutions administrerende direktør, i en pressemelding.

Tredje utbyggingsfase - til minst ti milliarder
Det ble i fjor kjent at Statoil skulle i gang med en tredje utbyggingsfase av Troll til minst ti milliarder kroner. Frem til i sommer har det vært knyttet stor spenning til hvilket konsept selskapet ville falle ned på. I juni røpet oljegigantens prosjektdirektør Torger Rød at Statoil, sammen med partnerne i Troll, har valgt undervannsutbygging som knyttes opp til Troll A-plattformen som konsept for Troll fase 3.

Trollfeltet, som ligger ca 65 kilometer vest for Kollsnes, inneholder rundt 40 prosent av Norges offshore gassreserver. Produksjonen fra feltet ventes å fortsette utover 2050.


Fakta om Troll-feltet
Det største petroleumsfeltet på norsk sokkel.
Produksjonen startet i 1995.
Ligger om lag 65 kilometer vest for Øygarden utenfor Bergen.
Gassen føres til Kolsnes-anlegget i rør, hvor den behandles og sendes videre til kunder.
Nettoinntektene fra dette feltet har så langt vært på 1.080 milliarder kroner.
Investeringene har til sammenligning vært på 175 milliarder, og driftskostnadene på 45 milliarder.
Kilde: Statoil/Bergens Tidende


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172