23948sdkhjf

Intensjonsavtale om energiovervåking

Rolls-Royce og Inmarsat har signert en intensjonsavtale om å gjøre Rolls-Royces systemer for «energy management» tilgjengelig via Inmarsat Maritimes løsning for høyhastighetsbredbånd til skip. 
Energy management handler kort fortalt om planlegging og drift av energiproduksjon. Viktige faktorer er da å ta vare på ressursene, å beskytte miljøet og kostnadskontroll. Systemene som de to globale selskapene skal samarbeide om, kommer begge fra deres respektive utviklingsavdelinger i Norge.

Overvåker skips energiforbruk
Et skip er utstyrt med en rekke kontrollsystemer om bord. Energy Management 2.0 fra Rolls-Royce samler data fra disse og andre sensorer om bord. Dermed kan skipet og rederiet overvåke og redusere energiforbruk. Data i sanntid kan også sammenlignes med historiske data, skriver selskapet i en pressemelding.

Rolls-Royce har rundt 50.000 ansatte i 50 land. Det britisk-eide konsernet er en verdensledende leverandør av løsninger som gir drivkraft – på land, sjø og i luft. Virksomheten har fem hovedområder: sivil luftfart, militær luftfart, marine, power systems og kjernekraft.

30.000 skip med RR-utstyr
– Rolls-Royce er en verdensledende leverandør av skipsdesign, skipsteknologi og skipsutstyr. Rundt 30.000 fartøy verden over seiler med utstyr eller design fra Rolls-Royce. Det er ulike typer offshorefartøy, fartøy i kyst- og nærskipstrafikk, fiskefartøy, passasjerskip, forsknings- og kystvaktskip, skriver selskapet videre i meldingen.

Inmarsat Maritime er kjent for sine mobile satellittløsninger som sikrer at skip til enhver tid har forbindelse med fastlandet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078