23948sdkhjf

Kleven-familien på vei ut

Etter den siste refinansieringen eier de under 20 prosent av selskapet.

Familieselskapet John Kleven AS eier nå bare 16,6 prosent i Kleven-konsernet, ifølge en oversikt fra selskapet. I tillegg eier de en aksjepost på oppunder tre prosent.

Kjersti Kleven går nå av som styreleder.

Les også: Kronerulling for Kleven

DNB-sjef

Hun  etterfølges Leif Teksum, tidligere toppsjef i DNB. Med i det nye styret er også Henrik A. Christensen, Arild Myrvoll, Anne Kjølseth Ekerholt og Ole-Christian Sandvold. 

– Det har ært viktig for oss å få inn nye investorer som tenker industrielt og langsiktig, og som vil være med på å videreutvikle Kleven til å bli verdens mest moderne verftsgruppe, bygd på teknologisatsinga i selskapet, uttalte Kjersti Kleven da refinansieringen ble kjent.

Hurtigrute-eiere

Gjennom selskapet InYard Invest er Åge Remøy og Magnus Roth de største enkeltaksjonærene til Kleven, med en aksjepost på 19 prosent. Største aksjonærgruppering er alliansen Silk Bidco (15,9 prosent), Strawberry Capital (7,9 prosent) og det britiske investeringsfondet TDR (15,9 prosent). Silk Bidco er selskapet som eier Hurtigruten.

Hurtigruten og selskapets eiere, Petter A. Stordalen og britiske TDR, er største aktør med ein andel på litt over 40 prosent etter innsprøytingen på 300 millioner kroner tidligere i måneden.

De to siste aksjonærane er det tyske verftskonsernet Lürssen (11,1 prosent) og investeringsselskapet Cortex (6,3 prosent) i Asker. Cortex er eid av Per Audun Lillebø.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078