23948sdkhjf

Historisk stor kontrakt for Norwater

Kontrakten til ferskvannsanlegget til verdens største brønnbåt sikrer Norwater AS arbeid ut 2018.
Norwater AS i Høylandsbygd har signert sin største kontrakt i historien. Hordalands-bedriften skal levere et komplett anlegg for ferskvannsproduksjon av sjøvann om bord i den gigantiske brønnbåten Ronja Storm.

Usedvanlig gledelig
– Vi har jobbet med flere slike større prosjekter i markedet for brønnbåter, men at vi skulle får tilslag på akkurat Ronja Storm, som den største av alle, var usedvanlig gledelig,  skriver administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding, i en pressemelding.

Fartøyet skal bygges av Havyard Ship Technology. Sølvtrans-brønnbåten på 116 meter vill stå klar sommeren 2019 hvis alt går som planlagt. Anlegget som skal leveres verftet i Sogn på slutten av 2018, skal produsere hele 16.800 kubikkmeter ferskvann per døgn.

– Vi gleder oss nå stort til å lose dette gigantprosjektet sikkert i havn, sammen med flinke folk hos Havyard og Sølvtrans, heter det videre i pressemeldingen.

Ifølge selskapet selv, sikret Norwater seg kontrakten i sterk konkurranse med både norske og utenlandske konkurrenter.

Fra permittering til fulle ordrebøker
Kvinnherad-bedriften har måttet nedbemanne de siste årene, men kunne i fjor hente tilbake permitterte. Med den nye bestillingen er ordreboka fylt opp og sikrer arbeid ut neste år. Leverandøren er i vekst og har nylig ansatt to personer.

– Det er klart det er tilfredsstillende etter en omstillingsprosess og komme i posisjon til å forsvare nyansettelser. Det er liksom den endelige bekreftelse på at en har tatt gode steg i riktig retning og ikke minst mye hyggeligere enn å nedbemanne, fortsetter Gjerding.

Hyggelige tall
Norwater AS nådde i 2016 en omsetning på om lag 53 millioner kroner, med et driftsresultat på 6,7 millioner.

– Vi har fortsatt i samme sporet i 2017 og har et driftsresultat på  3 millioner kroner per august i år. Med bakgrunn i dette og ordrebok ut året, forventer vi at vi også i år kan bokføre et resultat over 5 millioner. Det er vi strålende fornøyd med i et år der målet var å stabilisere lønnsom drift, sier Per Einar Gjerding overfor nettstedet sysla.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094