23948sdkhjf

Peikko leverer til vindkraftpark

Peikko Groups datterselskap Peikko Norge AS i Drammen har sikret seg ordren på vindmøllefundament til Tindafjellet Vindkraftverk i Rogaland.
Til tre turbiner i land (onshore) leverer Peikko et komplett fundamentdesign og tilhørende stålkomponenter. Leveransene er planlagt i løpet av september, skriver Peikko-gruppen på sine nettsider.

Prosjektet er utviklet av ASKO Fornybar AS. Hovedentreprenør for prosjektet er Risa AS. Deres underentreprenør Espeland AS vil stå for byggingen av Peikko Rock Anchor Fundation. Sweco Norge AS har utført tredjeparts kontroll og godkjent Peikkos fundamentdesign. Vestas turbinene. Tårnhøyden er på 92 meter.

Går alt etter planen, skal vindkraftverket settes i drift i midten av februar neste år.

Tidenes vindkraftaktivitet
- Vi i Peikko er stolte over å ha fått nok et prosjekt med fundamentering av vindturbiner i fjell, understreker Kjetil Johansen, direktør i Peikko Norge, overfor metallsupply.

- Det er tidenes aktivitet i Norge når det gjelder bygging av vindparker. Vi opplever den store «Ketchup-effekten» der alle påtenkte prosjekter nå ser ut til å bli gjennomført. Dette er svært gledelig, fortsetter Johansen.

Oppdrag til seks vindparker
Fundamentering av vindturbiner er ett av de viktigste nye markedsområdene for Peikko Norge. Bedriften har bygget opp stor kapasitet både med tanke på design, prosjektledelse og produksjon. Selskapet er derfor godt rustet for videre oppdrag.
 
I løpet av rundt ett år har det Drammen-baserte datterselskapet greid å få oppdrag til seks vindparker i Norge - med totalt 244 fundamenter. 140 er allerede levert.


Fakta om Peiko Group
Peikko Group Corporation er en ledende global leverandør av innfestingsløsninger for betongkonstruksjoner og komposittbæresystemer, er familieeid og 1.400 ansatte. Peikko betjener kunder via et nettverk av datterselskaper i mer enn 30 land i Asia, Europa, Midtøsten og Nord-Amerika og har produksjonssteder i ni land. Omsetningen var 173 millioner euro i 2015. Hovedkontoret ligger i Lahti, Finland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078