23948sdkhjf

Skal vaske subsea-utstyr i utlandet

Randaberg-selskapet Jupa har sikret seg sin første internasjonale kontrakt med British Petroleum i Egypt.
"Jupa - best på dypt vann" er mottoet til Rogalandsbedriften. Det lille ingeniørfirmaet har nemlig spesialisert seg på syrevasking av undervannsutstyr på havbunnen for å bli kvitt kalk og rust. Nå har det fem år gamle selskapet sikret seg kontrakt med BP Taurus-Libra i Egypt.

– Utstyret ble sendt nedover til Egypt forrige torsdag. Dette er vår første eksport, forteller en stolt Jupa-gründer Hallvar Møller til nettstedet Sysla.

Møller vil ikke røpe kontraktsverdien, men sier at det er av betydelig størrelse for selskapet.

Produsert lokalt
Alt utstyr er produsert lokalt i Rogaland, hvorav det meste i Randaberg.

Konseptet med syrevaskingen av subseautstyret for å bli kvitt blant annet kalk og rust er egenutviklet av de trioen som står bak Jupa. Med det patenterte konseptet SolidCitric slipper kundene å ha robot eller dykker til stede under hele vaskeprosessen.

Første eksportavtale
– Denne avtalen med BP, der vi skal levere til Taurus-Libra feltet i Egypt, er en milepæl for Jupa. De siste par årene har flere og flere tatt i bruk våre produkter på norsk sokkel. Vi er derfor veldig fornøyd med å ha landet den første internasjonale avtalen, skriver Juaps daglig leder Endre Birkeland i en pressemelding.

Kontrakten med BP inkluderer levering av SolidCitric-patroner med tilhørende adapter-verktøy.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095